W finale wojewódzkim naukowczyni zdobyła miejsce na podium w kategorii Nauka, a konkurs organizowany był przez Express Ilustrowany oraz Dziennik Łódzki. Plebiscyt zakończy uroczysta gala na Zamku Królewskim w Warszawie, a laureaci zostaną uwiecznieni na kartach książki.
Data dodania
Kategorie
Jesteśmy bardzo dumni, że załoga pracowników Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ zajęła III miejsce w X Regatach o Puchar JM Rektora PŁ.
Data dodania
Kategorie
W dniach 20-21 czerwca 2024 roku na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej odbyła się pierwsza edycja konferencji naukowo-technicznej "Gospodarka obiegu zamkniętego w przemyśle".
Data dodania
Kategorie
Uprzejmie informujemy, iż od 15 lipca do 30 sierpnia 2024 dziekanat będzie czynny od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 16:00.
Data dodania
Kategorie
"Współpraca między Politechniką Łódzką a Krajową Grupą Spożywczą ma na celu podniesienie poziomu innowacyjności polskiej gospodarki w sektorach rolnym, spożywczym i paszowym." - pisze serwis Życie Uczelni.
Data dodania
Kategorie
14 czerwca 2024 roku na naszym Wydziale odbyła się VII Sesja Młodych Mikrobiologów Środowiska Łódzkiego. Wydarzenie to zostało objęte patronatem honorowym przez Rektorów Politechniki Łódzkiej, Uniwersytetu Łódzkiego, Uniwersytetu Medycznego w Łodzi oraz Polskie Towarzystwo Mikrobiologów.
Data dodania
Kategorie
12 czerwca na naszym Wydziale odbyła się XV Sesja Magistrantów i Doktorantów Łódzkiego Środowiska Chemików.
Data dodania
Kategorie
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na najlepszą pracę dyplomową o tematyce agro, organizowanym przez BNP Paribas
Data dodania
Kategorie
w semestrze letnim 2023/24
Data dodania
Kategorie
W dniu 10.06.2024 r. nasz Wydział odwiedziła po raz pierwszy grupa 29 uczniów z Katolickiego LO i Technikum Stowarzyszenia Szkół Katolickich w Wieluniu.
Data dodania
Kategorie
czerwiec-wrzesień 2024 r.
Data dodania
Kategorie
Serwis abcZdrowie opublikował ciekawy artykuł na temat prozdrowotnych właściwości kawy. Jako ekspertka wypowiada się w nim dr inż. Joanna Grzelczyk z naszego Wydziału.
Data dodania
Kategorie
Jeden z największych producentów lodów w Polsce i w Europie, firma Kilargo, zaprasza na „Dzień otwarty” z pracodawcą.
Data dodania
Kategorie
Na Akademickich Mistrzostwach Polski w lekkiej atletyce, zorganizowanych w Białymstoku 26 maja, sukcesy odniosły studentki naszego Wydziału.
Data dodania
Kategorie
Decyzją Prezydenta RP (22 kwietnia 2021 r.) otrzymała tytuł profesora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia. Nominacja została wręczona 15 lutego tego roku.