Jeszcze nie zdecydowałeś? Czas na krok, który zmieni Twoje życie – wybierz studia na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej i zacznij tworzyć swoją przyszłość już teraz! To nie tylko nauka, ale przede wszystkim nowe znajomości, niezapomniane przeżycia i rozwój osobisty, który otworzy przed Tobą nieograniczone możliwości. Dołącz do nas i przekonaj się, jak wiele możesz osiągnąć!
Aktualności
Data dodania
Kategorie
W finale wojewódzkim naukowczyni zdobyła miejsce na podium w kategorii Nauka, a konkurs organizowany był przez Express Ilustrowany oraz Dziennik Łódzki. Plebiscyt zakończy uroczysta gala na Zamku Królewskim w Warszawie, a laureaci zostaną uwiecznieni na kartach książki.
Data dodania
Kategorie
Jesteśmy bardzo dumni, że załoga pracowników Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ zajęła III miejsce w X Regatach o Puchar JM Rektora PŁ.
Data dodania
Kategorie
W dniach 20-21 czerwca 2024 roku na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej odbyła się pierwsza edycja konferencji naukowo-technicznej "Gospodarka obiegu zamkniętego w przemyśle".
Data dodania
Kategorie
"Współpraca między Politechniką Łódzką a Krajową Grupą Spożywczą ma na celu podniesienie poziomu innowacyjności polskiej gospodarki w sektorach rolnym, spożywczym i paszowym." - pisze serwis Życie Uczelni.
Data dodania
Kategorie
14 czerwca 2024 roku na naszym Wydziale odbyła się VII Sesja Młodych Mikrobiologów Środowiska Łódzkiego. Wydarzenie to zostało objęte patronatem honorowym przez Rektorów Politechniki Łódzkiej, Uniwersytetu Łódzkiego, Uniwersytetu Medycznego w Łodzi oraz Polskie Towarzystwo Mikrobiologów.
Data dodania
Kategorie
12 czerwca na naszym Wydziale odbyła się XV Sesja Magistrantów i Doktorantów Łódzkiego Środowiska Chemików.
Data dodania
Kategorie
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na najlepszą pracę dyplomową o tematyce agro, organizowanym przez BNP Paribas
Data dodania
Kategorie
W dniu 10.06.2024 r. nasz Wydział odwiedziła po raz pierwszy grupa 29 uczniów z Katolickiego LO i Technikum Stowarzyszenia Szkół Katolickich w Wieluniu.
Data dodania
Kategorie
Serwis abcZdrowie opublikował ciekawy artykuł na temat prozdrowotnych właściwości kawy. Jako ekspertka wypowiada się w nim dr inż. Joanna Grzelczyk z naszego Wydziału.
Data dodania
Kategorie
Jeden z największych producentów lodów w Polsce i w Europie, firma Kilargo, zaprasza na „Dzień otwarty” z pracodawcą.
Data dodania
Kategorie
Na Akademickich Mistrzostwach Polski w lekkiej atletyce, zorganizowanych w Białymstoku 26 maja, sukcesy odniosły studentki naszego Wydziału.
Data dodania
Kategorie
Decyzją Prezydenta RP (22 kwietnia 2021 r.) otrzymała tytuł profesora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia. Nominacja została wręczona 15 lutego tego roku.
Data dodania
Kategorie
22 maja odbyła się kolejna edycja Konferencji Majowej organizowanej przez Studenckie Koło Naukowe Biotechnologów FERMENT. W tym roku hasło przewodnie wydarzenia brzmiało "Science-not fiction".
Data dodania
Kategorie
Politechnika Łódzka uruchomiła nową inicjatywę pn. „MORE z PŁ” – pierwszy szeroki program rekrutacyjny dla uczniów szkół średnich. Program MORE z PŁ to nie tylko szansa dla uczniów na solidne przygotowanie do wybranych zagadnień z egzaminu maturalnego, ale również możliwość zdobycia wymarzonego miejsca na kierunkach studiów, oferowanych przez Politechnikę Łódzką.