15 marca 2025 r. (sobota, godz. 12:00) zorganizowane zostanie spotkanie absolwentów rocznika 2023/24, połączone z uroczystym wręczeniem pamiątkowych certyfikatów ukończenia studiów II stopnia oraz z inauguracją nowego roku akademickiego dla kandydatów przyjętych od semestru letniego 2024/25 na studia drugiego stopnia.
Aktualności

Data dodania
Kategorie
10 marca 2025, w pierwszym dniu Research Week, uczestnicy III edycji programu E2TOP, czyli Excellence in Engineering: Talents in Research with Opportunities Programme zaprezentowali efekty swoich badań. Wśród laureatów znalazła się Karina Skura z naszego Wydziału, która swój projekt pt. „Green Beauty: Transformacja odpadów roślinnych w linię kosmetyków naturalnych” realizowała pod opieką naukową dr inż. Ilony Motyl.

Data dodania
Kategorie
Tydzień od 10 do 14 marca będzie obfitował w wyjątkowe wydarzenia i okazje na rozwinięcie kariery naukowej, zdobycie nowych doświadczeń oraz nawiązanie kontaktów - odbywa się wtedy tegoroczny Research Week.

Data dodania
Kategorie
Hackathon "Hack na Zdrowie 4" to kilkutygodniowy cykl pracy zespołowej, w którym studenci z różnych dziedzin łączą swoje siły, aby w interdyscyplinarnych zespołach stworzyć innowacyjne rozwiązania medyczne i technologiczne.

Data dodania
Kategorie
Serdecznie zapraszamy na Dzień Otwarty w Procter&Gamble Gillette dla studentów z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ, Wydziału Chemicznego PŁ oraz Wydziału Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska PŁ.

Data dodania
Kategorie
Dziś na naszym Wydziale zorganizowane zostało coroczne spotkanie emerytowanych pracowników wydziału.

Data dodania
Kategorie
W imieniu organizatorów serdecznie zapraszamy wszystkich studentów studiów licencjackich, magisterskich oraz doktoranckich kierunków rolniczych, rolno-spożywczych i żywieniowych na bezpłatne warsztaty edukacyjne online "Kompetencje Przyszłości z EIT Food!".

Data dodania
Kategorie
Ambasadorki programu "Dziewczyny do nauki" zapraszają 28 lutego na Politechnikę Łódzką na inspirujące wykłady i warsztaty, które mają wspierać kobiety w drodze naukowej STEM - Science, Technology, Engineering, Mathematics.

Data dodania
Kategorie
Zapraszamy na studia podyplomowe pn.: „Projektowanie, analiza i legislacja kosmetyków”, które będą realizowane na naszym Wydziale.

Data dodania
Kategorie
14 marca 2025 roku zapraszamy na Dzień Otwarty Politechniki Łódzkiej, poświęcony pracy laboratoryjnej. W jubileuszowym roku Politechniki Łódzkiej będą atrakcje związane z magiczną liczbą "80".

Data dodania
Kategorie
Nabór do programu mentoringowego „Siła Wspólnoty” został przedłużony do 10 lutego.

Data dodania
Kategorie
Z przyjemnością informujemy, że Studenckie Koło Naukowe Ferment zdobyło pierwsze miejsce w konkursie na najlepszą prezentację w konkursie pn.: „Projekt prezentacji oferty kształcenia w postaci studiów I i II stopnia na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej”, który trwał do 17.01.2025 r.

Data dodania
Kategorie
Naukowcy z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zrealizują pierwszy projekt wspólnie z badaczami należącymi do sieci Europejskiego Konsorcjum Innowacyjnych Uniwersytetów (ECIU) w ramach programu SEED, który obejmuje dwa działania SP 1: Blended Mobility to Create Networks oraz SP 2: Seed Projects.

Data dodania
Kategorie
Czy kiedykolwiek marzyłeś o tym, by osiągnąć coś więcej? Studia II stopnia to klucz do otwarcia drzwi do niesamowitych możliwości!

Data dodania
Kategorie
Studenci, macie szansę na wyjątkową współpracę z absolwentami Politechniki Łódzkiej, którzy osiągnęli sukces zawodowy i chcą dzielić się swoim doświadczeniem.