W dniach 14 i 15 lutego 2024 na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ odbędą się Warsztaty i FORUM wiedzy managerskiej FoodFakty Science 4 Business - Jakość i bezpieczeństwo opakowań i produktu zapakowanego.
Partnerem głównym wydarzenia jest Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii , a partnerami merytorycznymi Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ oraz Instytut Technologii i Analizy Żywności. Zakres warsztatów jest skierowany do osób zajmujących się bezpieczeństwem i jakością produktu w opakowaniu, ale również bezpośrednio wyborem i kontrolą samego materiału opakowaniowego i obejmuje 3 perspektywy:
- Kontrola jakości i bezpieczeństwa opakowania i produktu - aspekty materiałowe, technologiczne i środowiskowe
- Regulacje i wymagania prawne i zgodność opakowań z wymaganiami rynku i kontrahentów
- Recykling, biodegradacja, GOZ - aspekty technologiczne i prawne
W ramach pierwszej perspektywy zespół naukowców z Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii oraz Instytutu Technologii i Analizy Żywności z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ w składzie: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn, dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. uczelni, dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka oraz dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska, prof. uczelni zaproponował dla uczestników 3 warsztaty:
- Opakowanie a szacowanie trwałości mięsa i produktów mięsnych (w tym mięsa ryb);
- Opakowanie a szacowanie trwałości świeżych i niskoprzetworzonych owoców i warzyw;
- Opakowanie a szacowanie trwałości produktów roślinnych.
Zapraszamy do uczestnictwa!!!
Więcej informacji:
- Artykuł na stronie PŁ
- Jakość i bezpieczeństwo opakowań i produktu zapakowanego - Warsztaty i FORUM wiedzy managerskiej FoodFakty Science 4 Business - 14 i 15 lutego 2024 - Przegląd Rynku Spożywczego
- Kontrola jakości i bezpieczeństwa opakowania i produktu - aspekty materiałowe, technologiczne i środowiskowe - Przegląd Rynku Spożywczego (foodfakty.pl)