Laboratoria badawcze

Laboratoria badawcze w Katedrze Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

Akredytowane Specjalistyczne Laboratorium Analityki Cukrowniczej
Laboratorium badawcze akredytowane w zakresie wykonywania analiz cukru białego i cukru surowego (nr akredytacji AB 1381) 

Laboratorium Technologii Cukru
Laboratorium projektowania procesów technologicznych w produkcji żywności
Laboratorium badawczo-dydaktyczne optymalizacji i projektowania procesów technologicznych w przemyśle spożywczym, ze szczególnym uwzględnieniem cukrownictwa. 

Laboratorium Pomiarów i Automatyki
Laboratorium automatyki i sterowania procesami technologicznymi w produkcji żywności
Laboratorium dydaktyczne, wyposażone w stanowiska do sterowania oraz automatycznej regulacji wybranych parametrów fizykochemicznych w przemyśle. 

Laboratorium Mikrobiologii
Laboratorium mikrobiologiczne
Laboratorium badawczo-dydaktyczne realizujące prace badawcze i szkoleniowe w zakresie badań mikrobiologicznych:

  • cukru białego i półproduktów cukrowniczych,
  • produktów ubocznych w przemyśle cukrowniczym,
  • bezpieczeństwa mikrobiologicznego środowiska produkcji.

Zakres akredytacji laboratorium badawczego do pobrania (plik pdf)

akredytacja

Strona dziala - zabbix