Wzmocnienie potencjału jabłek - projekt

Data dodania
Kategorie

W jaki sposób lepiej wykorzystać potencjał polskich jabłek? Zagadnieniem tym zajęły się zespoły naukowców z naszego wydziału, pracujące przy projekcie "Wzmocnienie potencjału polskich jabłek, poprzez całkowite wykorzystanie owocu w produkcji innowacyjnych produktów proekologicznych – opracowanie soku fermentowanego oraz kompostowalnych opakowań jednorazowych".

Image

Znalazł się on wśród projektów dofinansowanych przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, w ramach Działania M16 „WSPÓŁPRACA”, objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Koordynatorem projektu jest dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ. Zadania badawcze realizowane będą przez zespoły z Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii oraz Instytutu Technologii i Analizy Żywności. Rezultaty badań zostaną wdrożone w przedsiębiorstwie Grupa Buena sp. z o.o., będącym liderem projektu.

Strona dziala - zabbix