Warsztaty na temat sera i wina w ramach Francuskiej Akademii Młodych Inżynierów

Data dodania
Kategorie

W weekend członkowie Studenckiego Koła Naukowego Biotechnologów FERMENT zorganizowali i przeprowadzili warsztaty mikrobiologiczne zatytułowane "Wino i ser okiem biotechnologa". Gościł ich Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii.

Image

W minioną sobotę po raz kolejny gościliśmy na naszym Wydziale młodych adeptów ciekawych świata. W ramach Francuskiej Akademii Młodych Inżynierów FAMI organizowanej przez International Faculty of Engineering Politechniki Łódzkiej zorganizowane zostały warsztaty na temat sera i wina. Uczniowie szkół średnich  mogli dowiedzieć się, jak powstają te przysmaki kuchni francuskiej i samodzielnie przekonać się, jak wyglądają mikroorganizmy, które są niezbędnym składnikiem tych produktów.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Strona dziala - zabbix