Uroczysta immatrykulacja studentów I roku - podsumowanie
30 września 2022r. (piątek) na naszym Wydziale odbyła się uroczysta immatrykulacja studentów I roku I stopnia na kierunku Biotechnologia, Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Biogospodarka, Menedżer Żywności i Żywienia oraz czterosemestralnych studiów II stopnia na kierunku Biotechnologia i Technologia Kosmetyków.
W uroczystości udział wzięli Studenci, Władze Wydziału, Dyrektorzy Instytutów i Kierownicy Katedr, opiekunowie kierunków studiów, przedstawiciele kadry akademickiej oraz reprezentanci organizacji studenckich działających na naszym wydziale: Wydziałowej Rady Samorządu Studenckiego i Kół Naukowych: Kollaps, Ferment i Biomass.
Immartykulację uświetnił wykład inauguracyjny prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn na temat Opakowania do żywności. Czy zmiany proekologiczne to tylko wybór czy konieczność?
Uroczystość zakończyło tradycyjne Gaudeamus Igitur.