Umowa o współpracy z firmą QUALITY MEAT Pawęta Sp. z o.o

Data dodania
Kategorie

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ podpisał umowę o współpracy z firmą QUALITY MEAT Pawęta Sp. z o.o. z siedzibą w Szadku. Tworzy ona innowacyjne wędliny dojrzewające z najlepszych składników z wykorzystaniem tradycyjnych technologii.

Image

Zasadniczymi celami tej współpracy są wspólne działania w zakresie wdrażania prac badawczo-rozwojowych, konsultingu, wsparcia technicznego, promowania działalności oraz edukacji studentów Wydziału w ścisłym powiązaniu z potrzebami wynikającymi z działalności firmy QUALITY MEAT Pawęta Sp. z o.o.
Dokument dotyczący współpracy podpisali 22 października 2024 roku: Dziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ dr hab. Edyta Gendaszewska-Darmach, prof. uczelni, a z ramienia QUALITY MEAT Pawęta Sp. z o.o. dr Sylwester Pawęta, założyciel firmy i pomysłodawca technologii.

Image
Image

Strona dziala - zabbix