Projekt dr inż. Joanny Grzelczyk, naukowca z naszego Wydziału, wśród najlepszych w konkursie NCN PRELUDIUM (Panel N29)

Data dodania
Kategorie

Projekt dr inż. Joanny Grzelczyk, naukowca z naszego Wydziału, wśród najlepszych w konkursie NCN PRELUDIUM (Panel N29)

Image

Projekt dr inż. Joanny Grzelczyk z Instytutu Technologii i Analizy Żywności nt „Biodostępność i prozdrowotne właściwości kwasów hydroksycynamonowych ziarna kawy modyfikowane w procesie prażenia” znalazł się wśród dziesięciu najlepszych projektów w konkursie PRELUDIUM ogłoszonym przez Narodowe Centrum Nauki.
Projekt ten udowadnia, że prażone ziarno kawy zawiera nie tylko składniki bioaktywne korzystne dla zdrowia, ale także polifenole zawarte w kawie ograniczają patogenezę szeregu przewlekłych chorób cywilizacyjnych.
Dr inż. Joannie Grzelczyk gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów!!!
Bliższe informacje na temat projektu.

Foto: Michał Łepecki

Strona dziala - zabbix