"Współpraca między Politechniką Łódzką a Krajową Grupą Spożywczą ma na celu podniesienie poziomu innowacyjności polskiej gospodarki w sektorach rolnym, spożywczym i paszowym." - pisze serwis Życie Uczelni.
Partnerstwo obejmie badania, rozwój oraz kształcenie. Obie instytucje wspólnie pracować będą nad kluczowymi obszarami, które mają znaczenie dla rolnictwa, obszarów wiejskich i konsumentów.
W spotkaniu związanym z podpisaniem porozumienia udział wzięli jego sygnatariusze – rektor prof. Krzysztof Jóźwik, członek zarządu Wojciech Pomajda i prezes rady nadzorczej Witold Olszewski, a także Jan Piotrowski, prezes KSC Bioenergetyka oraz z naszego Wydziału - dziekan prof. Anna Diowksz, prof. PŁ Andrzej Baryga i prof. PŁ Stanisław Brzeziński.
Bliższe informacje w artykule w serwisie Życie Uczelni.
foto: Marcin Szmidt