Zapraszamy na pierwszy odcinek nowego cyklu podcastów pt. „Smaki nauki”. Dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka z naszego Wydziału rozmawia w nim z ekspertami z Politechniki Łódzkiej o kuchniach świata, gotowaniu, jedzeniu, przepisach, a przede wszystkim - zdrowym żywieniu.
Gościem pierwszego odcinka jest prof. Krzysztof Jóźwik, rektor PŁ, którego pasją jest gotowanie.
Tematami kolejnych rozmów, na których premiery zapraszamy we wtorki co dwa tygodnie, będą:
- chleb i jego niepowtarzalna historia, którą opowie prof. PŁ Anna Diowksz
- nutrigenomika, jaką poznamy dzięki prof. Marii Koziołkiewicz
- kawa pod naukową lupą dr inż. Joanny Grzelczyk
- ocena suplementów przygotowana przez prof. Grażynę Budryn
Zapraszamy do oglądania niezwykle ciekawej rozmowy z Rektorem oraz następnych odcinków.