Nowa pracownia badawcza w Katedrze Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności otwarta!

Data dodania
Kategorie

14 lipca 2025 r. na naszym Wydziale odbyło się uroczyste otwarcie nowej Pracowni Badań Właściwości Technologicznych Buraka Cukrowego, Tekstury Żywności oraz Właściwości Mechanicznych Opakowań.

Image

Nowoczesne laboratorium naukowo-dydaktyczne powstało w strukturach Katedry Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności i będzie służyć zarówno pracownikom naukowym, doktorantom, jak i studentom do prowadzenia zaawansowanych badań, które odgrywają kluczową rolę w polskim i europejskim przemyśle spożywczym.

Utworzenie pracowni było możliwe dzięki wsparciu finansowemu firmy Südzucker Polska S.A., która od lat pozostaje partnerem uczelni w zakresie badań i rozwoju.

Bliższe informacje w serwisie Życie Uczelni.

Strona dziala - zabbix