30 października br. odbyło się na naszym Wydziale inauguracyjne posiedzenie Rady Biznesu dla kierunku Menedżer Żywności i Żywienia.
W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele firm współpracujących z Wydziałem, członkowie zespołu projektowego „Kształcenie na potrzeby gospodarki w Politechnice Łódzkiej” oraz Władze Wydziału.
W spotkaniu, które odbyło się w formie hybrydowej, wzięli udział:
- Marcin Kukuła, Marzena Niewiadomska- Barry Callebaut Polska sp. z o.o.;
- Sylwester Pawęta – Quality MEAT Pawęta sp. z o.o.;
- Artur Stefanowicz – Kawiarnia Kredo Kaffee;
- Marta Kotyńska – Browin sp. z o.o.;
- Jacek Tomczyk – Montag sp. z o.o.;
- Daria Marszałek, Daria Marszałek, Adam Marszałek- Cukiernia Cocoart’s;
- Michał Domagała – Pracownia Lodów Rzemieślniczych Małe CoNieco.
Przewodniczącą Rady na kadencję 2024-2028 została wybrana Daria Marszałek, współwłaścicielka Cukierni Cocoart’s.
Głównym celem spotkania było zaplanowanie zmian w programie kształcenia na kierunku Menedżer Żywności i Żywienia, które wejdą w życie od przyszłego roku akademickiego 2025/2026. Wprowadzone zmiany pozwolą studentom zdobywać cenne doświadczenia zawodowe oraz rozwijać kompetencje kluczowe na współczesnym rynku pracy, ze szczególnym naciskiem na kompetencji przyszłości.