Zapraszamy do uczestnictwa w drugiej edycji studiów podyplomowych „Nowoczesne Żywienie i Zarządzanie w Gastronomii” realizowanych w Instytucie Technologii i Analizy Żywności i Instytucie Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej we współpracy z Instytutem Marketingu i Zrównoważonego Rozwoju Wydziału Organizacji i Zarządzania.
Studia podyplomowe skierowane są do absolwentów uczelni wyższych (studiów licencjackich, inżynierskich i magisterskich) chcących rozwinąć wiedzę i umiejętności dotyczące nowoczesnej produkcji żywności, planowania diet oraz organizacji żywienia, a także zdobyć nowe kompetencje pozwalające na osiągnięcie poziomu eksperta z zakresu zarządzania i marketingu w produkcji, dystrybucji i usług związanych z produkcją żywności i potraw.
Uczestnik studiów zdobędzie wiedzę i umiejętności z zakresu:
- nowoczesnych technik stosowanych w produkcji gastronomicznej,
- projektowania nowych wyrobów i procesów produkcji żywności i potraw,
- najnowszych zasad żywienia i opracowywania diet zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi,
- trendów rozwoju produkcji spożywczej i gastronomicznej,
- organizacji i funkcjonowania przedsiębiorstw z branży HoReCa,
- zasad bezpieczeństwa i systemów jakości żywności,
- zarządzania oraz opracowania planów rozwoju i inwestycji firmy,
- nowoczesnych działań promocyjnych i marketingowych,
- kierowania zespołem pracowników oraz prowadzenia własnej działalności gospodarczej.
Aktualna edycja studiów podyplomowych będzie realizowana w okresie od 1 października 2024 roku do 30 września 2025 roku.
Pytania i zgłoszenie uczestnictwa prosimy kierować na adres poczty elektronicznej kierownika studiów podyplomowych dr hab. inż. Joanny Oracz (joanna.oracz@p.lodz.pl) w terminie do dnia 15 lipca 2024 roku.