Drodzy Kandydaci na studia! Miło nam się pochwalić sukcesem Wydziału w Rankingu Kierunków Studiów Perspektywy 2020.
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej zajął prestiżowe miejsca w rankingu kierunków kształcenia.
- Kierunek Biotechnologia został sklasyfikowany na II. miejscu wśród wszystkich uczelni w Polsce w rankingu kierunków technicznych (http://ranking.perspektywy.pl/2020/ranking/ranking-studiow-inzynierskich/biotechnologia-inz)
- Kierunek Żywność i Żywienie Człowieka sklasyfikowany na IV. miejscu wśród wszystkich uczelni w Polsce (http://ranking.perspektywy.pl/2020/ranking/ranking-kierunkow-studiow/kierunki-rolnicze-lesne-i-weterynaryjne/kierunki-o-zywieniu-i-zywnosci)
Żaden inny kierunek kształcenia na Politechnice Łódzkiej nie został tak wysoko sklasyfikowany. Ogromnie cieszymy się z naszego sukcesu i serdecznie zapraszamy do studiowania na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej.