Dzień otwarty na naszym Wydziale, 29-30.03

Data dodania
Kategorie

Dzień otwarty na wydziale to szczególne wydarzenie, które pozwoliło tegorocznym maturzystom  zapoznać się z naszą ofertą edukacyjną oraz wziąć udział w zajęciach wykładowych i warsztatowych.

Image

Ta edycja była wyjątkowa, gdyż odbyła się w formie hybrydowej – wirtualnej i stacjonarnej.
W wirtualnym dniu otwartym 29 marca na platformie e-learningowej można było zapoznać się z prezentacją naszego wydziału, zadać pytania na czacie oraz wysłuchać wykładów z zakresu kosmetologii i biogospodarki („Zrób swój kosmetyk”, „Bio-sposób na czystą planetę”).
W prezentacji oferty wydziału i spacerze po wydziale w stacjonarnym dniu otwartym 30 marca uczestniczyło 76 osób. Zajęcia wykładowe i warsztatowe zostały wypełnione uczestnikami w 100 proc. (łącznie 47 osób). Tegoroczni maturzyści wzięli czynny udział w warsztatach nt. „Poeksperymentuj z chemią”, „Jadalne kolory” oraz „Biotechnologia, czyli zatrudnienie mikroorganizmów”.
Podczas rekrutacji 2022 Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ planuje przyjąć studentów na pięciu kierunkach studiów pierwszego stopnia (Technologia żywności i żywienia, Biotechnologia, Biogospodarka, Menedżer żywności i żywienia, Industrial Biotechnology).
Czekamy na Was!!!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Strona dziala - zabbix