Osoby wyznaczone do udzielania pierwszej pomocy

Zgodnie z przepisami Kodeksu pracy, każdy pracodawca ma obowiązek wyznaczyć oraz poinformować pracowników o osobach przeszkolonych w zakresie udzielania pierwszej pomocy.
Informacja ta obejmuje imię i nazwisko, miejsce pracy oraz numer kontaktowy (telefon służbowy lub inny środek komunikacji).

Na naszym Wydziale wyznaczono osoby odpowiedzialne za udzielanie pierwszej pomocy oraz utrzymywanie łączności ze służbami ratunkowymi w razie nagłego zagrożenia zdrowia lub życia. Poniżej przedstawiamy listę przeszkolonych pracowników, do których można się zwrócić w sytuacji wymagającej udzielenia pierwszej pomocy:

w Instytucie Biotechnologii Molekularnej i Przemysłowej I51

  • Mgr inż. Małgorzata Gajewska, parter, pokój nr A2.3, tel. 631- 34-13 (szkolenie 2019 r.)
  • Mgr inż. Barbara Sikora, III piętro pokój nr A.344, tel. 631-34-45 (szkolenie 2019 r.)
  • Dr inż. Dorota Sosnowska, IV piętro pokój nr A2.439, tel. 631-34-35 (szkolenie 2019 r.)

w Instytucie Surowców Naturalnych i Kosmetyków I52:

  • Dr Ewa Maciejczyk, II piętro A2.226, tel. 631-34-19 (szkolenie 2019 r.)
  • Mgr inż. Joanna Jabłońska, I piętro A2.145, tel. 631-21-01

w Instytucie Technologii Fermentacji i Mikrobiologii I53:

  • Mgr Magdalena Ogińska, III piętro, pokój nr A4.307, tel. 631-34-71 (szkolenie 04.2025)
  • Inż. Marzena Michalak, II piętro, pokój nr A4.223, tel. 631-34-96 (szkolenie 04.2025)
  • Pan Dariusz Walenciak, II piętro, pokój nr A4.205A, tel. 631-34-77 (szkolenie 04.2025)
  • Mgr inż. Anna Michalska, III piętro, pokój A4.313A, tel. 631-34-88 (szkolenie 04.2025)
  • Dr inż. Urszula Dziekońska, II piętro, pokój A4.210, tel. 631-34-73 (szkolenie 04.2025)

w Instytucie Technologii i Analizy Żywności I54:

  • Mgr inż. Jarosław Arkusiński, V piętro A2.545 (szkolenie 2019 r.)
  • Dr inż. Radosław Mostowski, parter A2.24   tel. 27-84 (szkolenie 2019 r.)
  • Dr inż. Agnieszka Hejduk, parter A2.12A (szkolenie 12.2022)

w Katedrze Biotechnologii Środowiskowej K51:

  • Mgr Renata Olejniczak III piętro A4.324 (szkolenie 01.2023)
  • Mgr Tomasz Olejniczak, II piętro, A2.234 (szkolenie 2019 r.)
  • Dr inż. Anna Rygała, piwnica A4.025 (szkolenie 2019 r.)
  • Dr Jarosław Domański, III piętro A2.335 (szkolenie 2019 r.)

w Katedrze Cukrownictwa i Zarzadzania Żywnością K52:

  • Dr inż. Agnieszka Papiewska tel. 631-34-57, pok. A4.104

z ramienia Wydziału W5D:

  • Mgr Małgorzata Borowiecka, parter A4.01 dziekanat, tel. 631-34-00 (szkolenie 05.2023)
  • Pani Agnieszka Ruminiak, poziom -1 A4

Strona dziala - zabbix