Realizowana przeze mnie tematyka badań związana jest z szeroko rozumianym opracowywaniem i modyfikacją procesów technologicznych przetwórstwa żywności. Zajmuję się badaniem właściwości i przemian produktów pochodzenia zwierzęcego, pod kątem opracowywania nowych technologii produkcji, możliwości zastosowania innowacyjnych dodatków o charakterze prozdrowotnym, modelowania właściwości przechowalniczych, czy podwyższania ich wartości odżywczej. Ponadto zajmuję się badaniem właściwości krioprotekcyjnych związków prozdrowotnych, chłodniczym utrwalaniem mięsa, badaniem wpływu modyfikacji atmosfery, czy optymalizacji warunków utrwalania, przechowywania i prognozowania trwałości przechowywanej żywności.
Instytut Technologii i Analizy Żywności
Zakład Przechowalnictwa i Dystrybucji Żywności
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Politechnika Łódzka
ul. Stefanowskiego 4/10 90-924
W semestrze zimowym 2019/20: poniedziałek 10-11, czwartek 12-13
Wykłady i laboratoria dla studentów Politechniki Łódzkiej:
Opieka nad pracami dyplomowymi inżynierskimi i magisterskimi