Badanie in vitro aktywności biologicznej fitozwiązków z wykorzystaniem linii komórek ludzkich i zwierzęcych, w szczególności w zakresie ich działania regulującego metabolizm węglowodanów i lipidów oraz przeciwnowotworowego.
https://orcid.org/0000-0001-8341-1654
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=55346626700
https://publons.com/researcher/1746708/malgorzata-zakos-szyda/
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Instytut Biotechnologii Molekularnej i Przemysłowej
ul. Stefanowskiego 2/22, 90-537 Łódź
wtorek, godz. 12.15-13.45 (MS Teams)
Proszę o informację mailową dzień wcześniej, zapowiadajacą uczestniczenie w konsultacjach.
Wykłady:
Prowadzenie prac dyplomowych ora projektów PBL
Nagroda Rektora PŁ za wybitne osiągniecia naukowe w roku 2019, 2020, 2021.
Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Motocykle :)