Opiekun Studenckiego Koła Naukowego Kollaps działającego na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, od 2006 roku do chwili obecnej.
Wykłady:
- Termodynamika i gospodarka energetyczna
- Opakowania żywności
- Tradycyjne I nowe techniki kulinarne
- Nowe kierunki produkcji opakowań
- Rola opakowań w kształtowaniu wizerunku producenta
- Aparatura i procesy specjalizacyjne
- Aparatura i wymiana ciepła
- Opakowalnictwo i przechowalnictwo
- Zmiany przechowalnicze żywności mrożonej i chłodzonej
- Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego
- Towaroznawstwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
- Przechowywanie i transport żywności
- Technologia chłodnictwa żywności
- Dodatki do żywności
Ćwiczenia:
- Projektowanie żywności nowej generacji
- Termodynamika i Gospodarka Energetyczna
- Projekt - Przechowywanie i transport żywności
Laboratoria:
- Tradycyjne i nowe techniki kulinarne
- Tekstura i reologia żywności
- Zmiany przechowalnicze żywności mrożonej i chłodzonej
- Przechowywanie i transport żywności
- Technologia chłodnictwa żywności
- Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego
Projekty dydaktyczne
1. Staż dydaktyczny, odbyty w Universum Science Center w Bremie, Niemcy, lipiec 2013 (5 dni)
2. Opracowanie i prowadzenie autorskich wykładów i warsztatów dla licealistów:
- Czy można dosięgnąć DNA,
- Zaprojektuj prozdrowotną przekąskę,
- Eko kosmetyki,
- Jak zostać kulinarnym detektywem,
- Żywienie przyszłości czyli super żywność (od 2010)
3. Opracowanie i prowadzenie autorskich wykładów, warsztatów dla młodzieży i studentów Łódzkiego Uniwersytetu Dziecięcego, m.in.
- ALeCHEMIA (warsztat)
- Pogoda na laboratoryjnym stole (warsztat)
- Kulinarny detektyw (warsztat/wykład)
- Jak cieszyć się słodkim smakiem i nie przekraczać dziennej dawki cukru (warsztat)
- Co jedzą wysportowani geniusze (wykład)
- Czy można dosięgnąć DNA (warsztaty 16h, wykład)
- Zaprojektuj prozdrowotną przekąskę (warsztat 16h, wykład)
4. Opracowanie i prowadzenie autorskich wykładów w ramach współpracy ze szkołami, Festiwale Nauki i Sztuki:
- Miłość do kofeiny,
- Recepta na długowieczność,
- Jak w zdrowiu własnego żółwia przeżyć?,
- Wiesz, że nie wiesz co jesz!
5. Opracowanie i prowadzenie warsztatów i wykładów w ramach Targów Edukacyjnych, Akcji Dziewczyny na Politechniki 2012 – 2017:
- Kosmiczna żywność,
- Jak pachnie świat?
- Biochemia miłości
- Eko sposoby na pielęgnacje urody