Uroczyste otwarcie nowego laboratorium
Data dodania
Kategorie
14 lipca 2025 r. na naszym Wydziale odbyło się uroczyste otwarcie nowej Pracowni Badań Właściwości Technologicznych Buraka Cukrowego, Tekstury Żywności oraz Właściwości Mechanicznych Opakowań.
Przedstawiciele SKN Kollaps
Data dodania
Kategorie
Nasi studenci z Koła Naukowego Kollaps wzięli udział w finale prestiżowego, międzynarodowego konkursu perfumeryjnego Mouillette d’Argent, który co roku odbywa się w Barcelonie. Tegoroczna edycja poświęcona była wyjątkowemu składnikowi – czystkowi, roślinie śródziemnomorskiej o ciepłym, żywicznym aromacie.
Wręczenie wyróżnienia dr inż. Joannie Grzelczyk
Data dodania
Kategorie
W dniu 17.06.2025 w Warszawie w siedzibie Politechniki Warszawskiej odbyła się Gala promująca XV edycję Programu LIDER, organizowana przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Nazwiska laureatów poznaliśmy już wcześniej, natomiast podczas uroczystej gali odbyło się oficjalne wręczenie wyróżnień. Wśród nagrodzonych znalazła się dr inż. Joanna Grzelczyk z naszego Wydziału.
Joanna Grzelczyk w laboratorium
Data dodania
Kategorie
Z ogromną radością informujemy, że dr inż. Joanna Grzelczyk z Instytutu Technologii i Analizy Żywności Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności jako jedyny naukowiec z Politechniki Łódzkiej została laureatką Stypendium Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego dla wybitnych młodych naukowców w edycji 2025!
Uroczystość wręczenia nominacji profesorskiej
Data dodania
Kategorie
Prof. dr hab. Adriana Nowak otrzymała 16 czerwca b.r. nominację profesorską z rąk Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej . Profesor Nowak, zatrudniona w Katedrze Biotechnologii Środowiskowej Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ, otrzymała tytuł profesora nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie biotechnologia, nadany decyzją Prezydenta RP w dniu 14 stycznia 2025 roku.
Konferencja BACIF 2025
Data dodania
Kategorie
W dniach 9–10 czerwca 2025 r. na Politechnice Łódzkiej odbyła się IV edycja Międzynarodowej Konferencji „Biologically Active Compounds in Food” (BACIF 2025). Wydarzenie zgromadziło naukowców, ekspertów i przedstawicieli biznesu z całego świata, stając się ważnym forum wymiany wiedzy o substancjach bioaktywnych w żywności, suplementach i kosmetykach.

Strona dziala - zabbix