Mgr inż. Patryk Krakowiak, absolwent naszego Wydziału, jest współautorem przełomowej publikacji w prestiżowym czasopiśmie PNAS, a jego projekt został wyróżniony grantem American Heart Association Predoctoral Fellowship. Jego badania nad wirusem opryszczki pospolitej (HSV-1) mogą na zawsze odmienić sposób leczenia tej choroby.

Data dodania
Kategorie
Do konkursu zgłoszono 22 projekty z obszaru nauki, kształcenia, organizacji uczelni i współpracy międzynarodowej. Rektorzy wyróżnili trzy dobre praktyki – dwie naukowe i jedną dydaktyczną. Dwie z nich to inicjatywy naszego Wydziału.

Data dodania
Kategorie
Minigranty "COOPERATION", dostępne zarówno dla młodych, jak i doświadczonych naukowców, mają na celu rozwój współpracy oraz zwiększenie szans na pozyskiwanie środków zewnętrznych.

Data dodania
Kategorie
22-23 maja odbyła się XIII już edycja Coolturalnego Festiwal Piwa organizowana przez SKNCH Kollaps.

Data dodania
Kategorie
24 maja 2025 (sobota) w Audytorium im. prof. T. Paryjczaka odbyło się uroczyste posiedzenie Senatu poświęcone 80. rocznicy powstania Politechniki Łódzkiej.

Data dodania
Kategorie
Konferencja Majowa to wydarzenie organizowane przez SKNB FERMENT, podczas którego na naszym Wydziale mamy okazję gościć licealistów, uczniów techników oraz szkół zawodowych. W tym roku realizowana była ona pod hasłem "Cyber Biotechnology".

Data dodania
Kategorie
15 maja studenci Wydziału BiNoŻ (kierunek Biotechnologia i Technologia Żywności i Żywienia Człowieka) wzięli udział w warsztatach zorganizowanych w Polmos Żyrardów.
Data dodania
Kategorie
26 maja 2025 odbędzie się organizowane przez Samorząd Studencki PŁ obowiązkowe szkolenie z Praw i obowiązków studenta.

Data dodania
Kategorie
W budynku „Alchemium – magia chemii jutra” 14 maja 2025 roku odbyło się uroczyste posiedzenie Senatu PŁ poświęcone promocji doktorów i doktorów habilitowanych.

Data dodania
Kategorie
Dwoje studentów kierunku Biotechnologia oraz absolwentka kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka zakwalifikowali się do Programu BioLAB 2025-26

Data dodania
Kategorie
Bartłomiej Ciesielski i Oliwia Cienkowska z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ w gronie 10 najlepszych studentów z Politechniki Łódzkiej, którzy zakwalifikowali się do trzeciego etapu projektu „Uczelnie Przyszłości”.

Data dodania
Kategorie
Za nami pierwsza edycja wydarzenia „Dzień Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności” (BINOŻ) Politechniki Łódzkiej. Gospodarzem tej nowej inicjatywy była Wydziałowa Rada Samorządu Studenckiego, która 24 kwietnia 2025 roku stworzyła wyjątkową przestrzeń do wymiany doświadczeń i pomysłów.
Data dodania
Kategorie
Rektor Politechniki Łódzkiej ustanowił godziny od 14:30 do 20:00 w dniu 8 maja dodatkowymi godzinami wolnymi od zajęć dydaktycznych, tzw. godzinami rektorskimi.

Data dodania
Kategorie
Wesołych Świąt Wielkiej Nocy

Data dodania
Kategorie
Drodzy Studenci! Serdecznie zapraszamy Was na Dzień Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności, który odbędzie się już 24 kwietnia w budynku A2.