Urząd Marszałkowski nagrodził najzdolniejszych studentów i uczniów z naszego województwa. Z naszego Wydziału stypendium otrzymała studentka biogospodarki zrównoważonej, Karina Skura.
Jesteś studentką co najmniej drugiego roku kierunku związanego z ICT? Chcesz zdobyć stypendium, referencje, nowe umiejętności i wiedzę? Zgłoś się do realizowanego przez NASK i Stowarzyszenie Cyfrowy Dialog projektu Klub Cyfrowych Możliwości.
Dziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej ogłasza II edycję konkursu na minigranty „COOPERATION” dla zespołów badawczych.
Dr inż. Joanna Grzelczyk, badaczka z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, znalazła się w gronie beneficjentów grantu w konkursie LIDER XV, finansowanym przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju.
Już 10 kwietnia 2025 roku hala EXPO-Łódź stanie się miejscem spotkań tysięcy studentów, absolwentów i ponad 110 pracodawców podczas XX jubileuszowej edycji Akademickich Targów Pracy. To wyjątkowe wydarzenie to Twoja szansa na nawiązanie kontaktów, zdobycie cennej wiedzy i znalezienie wymarzonego miejsca pracy.
Konkurs o Nagrodę Jego Magnificencji Rektora Politechniki Łódzkiej oraz Jego Magnificencji Rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi za najlepszą międzyuczelnianą publikację naukową w 2024 roku został rozstrzygnięty.
13 marca 2025 r. w ramach Research Week podczas Dnia Doktoranta można było wziąć udział w konkursie Lightning Talk oraz uczestniczyć w inspirujących warsztatach. W tym niepowtarzalnym dniu nie mogło zabraknąć studentów i doktorantów z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ.
Nasza specjalistka od kawy, dr inż. Joanna Grzelczyk, udzieliła bardzo interesującego wywiadu w kolejnej odsłonie podcastu Politechniki Łódzkiej "Smaki nauki".
W sobotę 15 marca 2025 na naszym Wydziale w audytorium S-7 im. Profesora Stanisława Zagrodzkiego odbyła się uroczysta Immartykulacja studentów II stopnia na kierunkach: Biotechnologia, Industrial Biotechnology, Technologia Żywności i Żywienie Człowieka oraz Technologia Kosmetyków.