W sierpniu dziekanat jest czynny od poniedziałku do piątku w godz. od 8:00 do 16:00

Data dodania
Kategorie
14 lipca 2025 r. na naszym Wydziale odbyło się uroczyste otwarcie nowej Pracowni Badań Właściwości Technologicznych Buraka Cukrowego, Tekstury Żywności oraz Właściwości Mechanicznych Opakowań.

Data dodania
Kategorie
Nasi studenci z Koła Naukowego Kollaps wzięli udział w finale prestiżowego, międzynarodowego konkursu perfumeryjnego Mouillette d’Argent, który co roku odbywa się w Barcelonie. Tegoroczna edycja poświęcona była wyjątkowemu składnikowi – czystkowi, roślinie śródziemnomorskiej o ciepłym, żywicznym aromacie.

Data dodania
Kategorie
W piątek 27 czerwca 2025 r. w Auli im. Profesora Stanisława Zagrodzkiego odbyło się uroczyste wręczenie złotych Dyplomów Politechniki Łódzkiej z okazji 50. rocznicy ukończenia studiów.

Data dodania
Kategorie
Z ogromną radością informujemy, że publikacja zespołu badawczego z naszego Wydziału została uhonorowana prestiżową nagrodą Diament Krystalograficzny w sekcji krystalografia biologiczna i medyczna.

Data dodania
Kategorie
W dniu 17.06.2025 w Warszawie w siedzibie Politechniki Warszawskiej odbyła się Gala promująca XV edycję Programu LIDER, organizowana przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Nazwiska laureatów poznaliśmy już wcześniej, natomiast podczas uroczystej gali odbyło się oficjalne wręczenie wyróżnień. Wśród nagrodzonych znalazła się dr inż. Joanna Grzelczyk z naszego Wydziału.

Data dodania
Kategorie
W bazie żeglarskiej Politechniki Łódzkiej w Rogantach odbyły się XI Regaty o Puchar JM Rektora prof. Krzysztofa Jóźwika. W sportowej rywalizacji na wodach Jeziora Dargin wzięło udział 12 załóg reprezentujących wydziały i jednostki ogólnouczelniane PŁ.

Data dodania
Kategorie
Z ogromną radością informujemy, że dr inż. Joanna Grzelczyk z Instytutu Technologii i Analizy Żywności Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności jako jedyny naukowiec z Politechniki Łódzkiej została laureatką Stypendium Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego dla wybitnych młodych naukowców w edycji 2025!

Data dodania
Kategorie
Drodzy Kandydaci na studia! Miło nam się pochwalić sukcesem Wydziału w Rankingu Kierunków Studiów Perspektywy 2025.

Data dodania
Kategorie
Z radością informujemy o zawarciu umowy patronackiej między Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ a Zespołem Szkół Ponadpodstawowych nr 2 Centrum Kształcenia Zawodowego im. Tadeusza Kościuszki w Łowiczu.
Data dodania
Kategorie
Semestr letni 2024/2025
Data dodania
Kategorie
Szanowni Studenci
Podaję terminy zaliczeń przedmiotów

Data dodania
Kategorie
Prof. dr hab. Adriana Nowak otrzymała 16 czerwca b.r. nominację profesorską z rąk Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej . Profesor Nowak, zatrudniona w Katedrze Biotechnologii Środowiskowej Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ, otrzymała tytuł profesora nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie biotechnologia, nadany decyzją Prezydenta RP w dniu 14 stycznia 2025 roku.

Data dodania
Kategorie
W dniach 9–10 czerwca 2025 r. na Politechnice Łódzkiej odbyła się IV edycja Międzynarodowej Konferencji „Biologically Active Compounds in Food” (BACIF 2025). Wydarzenie zgromadziło naukowców, ekspertów i przedstawicieli biznesu z całego świata, stając się ważnym forum wymiany wiedzy o substancjach bioaktywnych w żywności, suplementach i kosmetykach.
Data dodania
Kategorie
Semestr letni 2024/25