Studia podyplomowe „Technologiczne i jakościowe aspekty w procesie produkcji cukru”

Data dodania
Kategorie

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w studiach podyplomowych „Technologiczne i jakościowe aspekty w procesie produkcji cukru” realizowanych w Katedrze Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej.

Image

Uczestnik studiów podyplomowych zdobędzie w pogłębionym stopniu zaawansowaną wiedzę obejmującą szczegółowe zagadnienia związane z produkcją cukru takie jak technologia cukru, analityka cukrownicza z uwzględnieniem nowoczesnych technik analizy instrumentalnej, wykorzystanie produktów ubocznych i odpadów produkcyjnych jako użytecznego surowca, gospodarka wodno-ściekowa, gospodarka cieplna, pomiary i automatyka, dokumentacja techniczna, analiza statystyczna oraz systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności włączając w to bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktu. Aktualna edycja studiów podyplomowych będzie realizowana w okresie od 1 września 2023 roku do 30 września 2024 roku.
Zajęcia wykładowe, laboratoryjne, ćwiczeniowe, projektowe, seminarium będą prowadzone przez kompetentnych specjalistów posiadających wiedzę teoretyczną i doświadczenie praktyczne stale zdobywane poprzez ścisłą współpracę z przemysłem. Temat pracy dyplomowej zostanie ustalony w porozumieniu z pracodawcą uczestnika.
Oferta skierowana jest do pracowników zarówno branży cukrowniczej jak i przedsiębiorstw współpracujących z cukrowniami oraz innych osób zainteresowanych procesem produkcji cukru.
Pytania i zgłoszenie uczestnictwa prosimy kierować na adres poczty elektonicznej kierownika studiów podyplomowych dr inż. Ilony Błaszczyk (ilona.blaszczyk@p.lodz.pl) lub Kierownika Katedry Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności dr hab. inż. Andrzeja Barygi, prof. uczelni (andrzej.baryga@p.lodz.pl) w terminie do dnia 11 sierpnia 2023 roku.

Strona dziala - zabbix