Immartykulacja studentów I roku na BiNOŻ

Data dodania
Kategorie

30 września 2023 (sobota) o godz. 12:00 na naszym Wydziale odbyła się uroczysta immartykulacja studentów I roku I stopnia kierunku: Biotechnologia, Technologia Żywności i Żywienie Człowieka; Menedżer Żywności i Żywienia; Ekotechnologie i Bioprocesy oraz studiów II stopnia (semestr I) kierunku Biotechnologia, Technologia Żywności i Żywienie człowieka oraz Technologia Kosmetyków. 

Image

W uroczystości wzięli udział Studenci, Władze Wydziału, Dyrektorzy Instytutów i Kierownicy Katedr, opiekunowie kierunków studiów, reprezentanci kadry akademickiej oraz organizacji studenckich działających na naszym Wydziale.
Immartykulację uświetnił wykład inauguracyjny prof. dr hab. inż. Aliny Kunickiej-Styczyńskiej nt. "Woda jako surowiec do produkcji żywności i środowisko naturalne". Pani Profesor w swoim wykładzie przedstawiła różnorodne aspekty wykorzystania wody w przemyśle biotechnologicznym i produkcji żywności, równocześnie wskazując na rolę zbiorników wodnych w ekosystemach i środowisko życia organizmów.  
Uroczystość zakończyło odśpiewanie „Gaudeamus igitur”.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Strona dziala - zabbix