+

Wikamp







Fb

 
 

Kandydaci en

A+ / A-

Studia stacjonarne I stopnia, INŻYNIERSKIE (3,5-letnie) en

na kierunkach :

BIOTECHNOLOGIA - specjalności i kierunki dyplomowania :

  • Biotechnologia molekularna i biochemia techniczna
    • Biochemia techniczna
  • Biotechnologia żywności
    • Technologia produktów owocowo-warzywnych
    • Technologia witamin i koncentratów spożywczych
  • Technologia fermentacji i mikrobiologia techniczna
    • Mikrobiologia techniczna
    • Technologia fermentacji
    • Technologia spirytusu i drożdży

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA - specjalności i kierunki dyplomowania:

  • Technologia żywności
    • Cukrownictwo
    • Technologia chłodnictwa żywności
    • Technologia skrobi i cukiernictwa
  • Chemia żywności i surowców kosmetycznych
    • Chemia żywności
    • Aromaty spożywcze i surowce kosmetyczne
  • Analiza i ocena żywności

OCHRONA ŚRODOWISKA - bez specjalności

BIOTECHNOLOGIA - studia w języku angielskim, kierunek prowadzony przez Centrum Kształcenia Międzynarodowego IFE


Studia stacjonarne II stopnia, MAGISTERSKIE (1,5-letnie)

na kierunkach :

BIOTECHNOLOGIA - specjalności i kierunki dyplomowania:

  • Biotechnologia molekularna i biochemia techniczna
  • Biotechnologia środowiska
  • Biotechnologia żywności
  • Technologia fermentacji i mikrobiologia techniczna
    • Mikrobiologia techniczna
    • Technologia fermentacji
    • Technologia spirytusu i drożdży

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA - specjalności i kierunki dyplomowania:

  • Technologia żywności
    • Cukrownictwo
    • Technologia chłodnictwa żywności
    • Technologia skrobi i cukiernictwa
  • Chemia żywnościi surowców kosmetycznych
    • Chemia żywności
    • Aromaty spożywcze i surowce kosmetyczne
  • Analiza i ocena żywności

Studia stacjonarne III stopnia, DOKTORANCKIE (4-letnie) przy Wydziale


Studia stacjonarne - zaoczne I stopnia, INŻYNIERSKIE (4-letnie)

na kierunkach :

BIOTECHNOLOGIA – bez specjalności

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA – bez specjalności


STUDIA PODYPLOMOWE

  • Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle (1 semestr)
  • Kosmetologia (2 semestry)

Faculty of Biotechnology and Food Sciences

Polecamy

 

 

Faculties