Studia stacjonarne I stopnia, INŻYNIERSKIE (3,5-letnie) en
na kierunkach :
BIOTECHNOLOGIA - specjalności i kierunki dyplomowania :
- Biotechnologia molekularna i biochemia techniczna
- Biotechnologia żywności
- Technologia produktów owocowo-warzywnych
- Technologia witamin i koncentratów spożywczych
- Technologia fermentacji i mikrobiologia techniczna
- Mikrobiologia techniczna
- Technologia fermentacji
- Technologia spirytusu i drożdży
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA - specjalności i kierunki dyplomowania:
- Technologia żywności
- Cukrownictwo
- Technologia chłodnictwa żywności
- Technologia skrobi i cukiernictwa
- Chemia żywności i surowców kosmetycznych
- Chemia żywności
- Aromaty spożywcze i surowce kosmetyczne
- Analiza i ocena żywności
OCHRONA ŚRODOWISKA - bez specjalności
BIOTECHNOLOGIA - studia w języku angielskim, kierunek prowadzony przez Centrum Kształcenia Międzynarodowego IFE
Studia stacjonarne II stopnia, MAGISTERSKIE (1,5-letnie)
na kierunkach :
BIOTECHNOLOGIA - specjalności i kierunki dyplomowania:
- Biotechnologia molekularna i biochemia techniczna
- Biotechnologia środowiska
- Biotechnologia żywności
- Technologia fermentacji i mikrobiologia techniczna
- Mikrobiologia techniczna
- Technologia fermentacji
- Technologia spirytusu i drożdży
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA - specjalności i kierunki dyplomowania:
- Technologia żywności
- Cukrownictwo
- Technologia chłodnictwa żywności
- Technologia skrobi i cukiernictwa
- Chemia żywnościi surowców kosmetycznych
- Chemia żywności
- Aromaty spożywcze i surowce kosmetyczne
- Analiza i ocena żywności
Studia stacjonarne III stopnia, DOKTORANCKIE (4-letnie) przy Wydziale
Studia stacjonarne - zaoczne I stopnia, INŻYNIERSKIE (4-letnie)
na kierunkach :
BIOTECHNOLOGIA – bez specjalności
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA – bez specjalności
STUDIA PODYPLOMOWE
- Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle (1 semestr)
- Kosmetologia (2 semestry)