Prezydent RP postanowieniem z dnia 30 marca 2022 roku nadał tytuł profesora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia dr hab. inż. Katarzynie Śliżewskiej. Pani Profesor obecnie pracuje w Instytucie Technologii Fermentacji i Mikrobiologii.
Jej dorobek naukowy obejmuje wiele publikacji, a większość artykułów pochodzi z listy filadelfijskiej. Profesor Śliżewska jest też autorką kilkunastu rozdziałów w monografiach, patentów i projektów. W swoim dorobku ma także wiele ekspertyz, opinii i recenzji, wykonanych dla różnych instytucji, uczelni wyższych i przedsiębiorstw.
Za osiągnięcia w pracy naukowo-badawczej Pani Profesor była wielokrotnie wyróżniana nagrodami m.in. JM Rektora Politechniki Łódzkiej, MNiSzW, zdobyła także kilka medali na międzynarodowych wystawach wynalazczych.
Nowo mianowanej Pani Profesor gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów naukowych!!!
Linki
[1] https://www.binoz.p.lodz.pl/
[2] https://www.binoz.p.lodz.pl/arch/sites/default/files/pliki_publiczne/styles/poziom_sz600px/public/obrazy/strona_61_0.jpg?itok=2PrpWlTR